Az Egyesületről

A Generikus Gyógyszergyártók és Forgalmazók Magyarországi Érdekvédelmi Egyesülete (GE) a Magyarországon működő generikus gyógyszeripari vállalatokat összefogó szakmai érdekképviseleti szerv.
Tagvállalataink magas minőségű, mégis elérhető árú generikus gyógyszerkészítmények gyártására és forgalmazására specializálódtak.
Ezen generikus gyógyszerek egyenértékűek az eredeti, azaz originális gyógyszeripari termékkel, melyet a piacot szabályzó kemény jogszabályi környezet, a törzskönyvező hatóság szigora, valamint a nemzetközi gyakorlat is bizonyít.
Egyesületünk tagjai által kínált, az originális gyógyszerek szabadalmi védettségének lejártával piacra lépő generikumok költséghatékony megoldásként támogatják a mindenkori kormányzati politikát, hiszen alkalmazásuk a betegeknek és az egészségbiztosítónak is megtakarítást jelent.
Tagvállalataink legfőbb célja, hogy a mindenkori orvostudománynak leginkább megfelelő, olcsó termékeivel a magyar orvosok és gyógyszerészek mindennapi küzdelmes munkáját támogassák, és lehetőséget teremtsenek a betegek, és az orvosok számára, hogy a számukra leginkább megfelelő, gyógyulásukat leginkább célzó terápiát választhassák.
A generikus gyógyszerek jelenléte a népegészségügyi mutatók javításának is fontos tényezője, hiszen alkalmazásukkal szélesebb rétegek juthatnak a Iegkorszerűbb kezeléshez, valamint így a korlátozottan rendelkezésre álló erőforrások megtakarításaiból nyílik lehetőség egyéb modern terápiák finanszírozására.
Egyesületünk elhivatott az etikus gyógyszeripari kereskedelem és kommunikáció kialakítása és fenntartása mellett. A nemzetközi fejlesztésekre nyitott, magyar orvosokat és gyógyszerészeket folyamatosan tájékoztatja a nemzetközi kutatási eredményekről és gyakorlatokról, valamint a legmodernebb, a betegek érdekeit leginkább segítő terápiákkal és újdonságokkal.